Osuuskunnan jäsenyys

Miksi liittyä Voimavakkaan?

Voimavakka on työosuuskunta, jonka jäsenet toimivat yrittäjämäisesti, mutta ilman omaa yritystä. Osuuskunnan jäsenyys on omaa yritystä helpompi vaihtoehto: se tarjoaa jäsenille mahdollisuuden testata liikeideansa riskittömästi ja hankkia asiakkaita ilman yrittäjän velvollisuuksia. 

Voimavakan nettisivujen kautta jäsen voi markkinoida palveluitaan tai tuotteitaan asiakkaille. Jäsen myös esittelee itsensä ja taitonsa sivuillamme.
Muut voimavakkalaiset myös voivat suositella palveluitasi tai tuotteitasi mahdollisille asiakkaille.
Joskus teemme yhteistä markkinointia messuilla ja toteutamme yleisötilaisuuksia johonkin teemaan liittyen.

Osuuskunta sopii myös työssäkäyville, kun haluaa tehdä sivutyötä ja kerryttää vaikkapa lomakassaa tai saada lisätuloja jokapäiväiseen elämiseen.
Jos toimeksiantajia on useita, on kätevää kerätä tulot osuuskunnan kautta yhdeksi palkaksi; ei tarvitse viedä verokorttia useaan paikkaan ja vahtia itse tulorajoja.

Ota yhteyttä ja liity jäseneksi!

 

Miten osuuskunta toimii?

Kun olet hakenut Voimavakka Osuuskuntaan, hallitus käsittelee hakemuksesi, haastattelee sinut ja hyväksyy jäseneksi.
Perimme uusilta jäseniltä jäsenmaksun ja kertaluontoisen liittymismaksun.
Jäsenmaksu palautetaan sinulle jos eroat osuuskunnasta sääntöjemme mukaisesti.

Jäsenemme sopivat itse töistään asiakkaiden kanssa, mutta jos tarvitset työtä varten kirjallisen sopimuksen, niin se tehdään Voimavakka Osuuskunnan nimissä.
Jäsen laskuttaa itse asiakkaitaan Mezo.fi -laskutusohjelman kautta. Annamme sen käyttöön opastuksen. Voimavakka on arvonlisäverovelvollinen, siksi laskuun lisätään aina palvelun tai tuotteen mukainen arvonlisävero.

Palkka maksetaan yleensä kuukausittain, mutta satunnaista keikkaa tekeville työntekijöille sopimuksen mukaan. Edellytyksenä on, että asiakkaat ovat maksaneet laskut ja suoritukset näkyvät osuuskunnan tilillä.

 

Voimavakan hallinto

Ylintä päätösvaltaa käyttää Voimavakka Osuuskunnan varsinainen kokous, joka valitsee hallituksen, päättää talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta. Samassa kokouksessa käsitellään tilinpäätös ja toimintakertomus sekä päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle.

Osuuskunnan hallitus kokoontuu muutaman kerran vuodessa päättämään käytännön asioista. Voimavakalla on lisäksi kirjanpitäjä, joka hoitaa kaikki talousasiat.

 

Jos olet kiinnostunut liittymään jäseneksi, ota yhteyttä